Dacă nu plătesc un împrumut unui finanțator, ce se întâmplă?

Această întrebare ne-a fost adresată de un utilizator, pe care îl vom numi Radu. Este o întrebare, într-adevăr, pusă de mulți utilizatori și poate că este una dintre cele mai răspândite întrebări în aceste vremuri de criză.

Iată textul complet al întrebării lui Radu

Întrebare: dacă nu plătesc un împrumut unei instituții financiare ce se întâmplă?

Bună dimineața, Imprumut-personal.com și vă mulțumesc pentru munca pe care o faceți. Am citit articolele și m-am identificat în unele dintre subiectele tale. În special, m-am întrebat dacă nu plătesc un împrumut unei companii financiare, ce se întâmplă, desi aș dori să subliniez faptul că în prezent plătesc întotdeauna regulat și nu am avut niciodată probleme în a plăti împrumutul pentru finanțare. Doar o dată am întârziat o tranșă de câteva zile pentru că banca a fost greșita, dar nu a avut probleme pentru asta și mi-au spus că nu am fost raportat în Biroul de credit.

Dar acum lucrurile nu merg ca înainte și nu știu dacă voi avea probleme în viitor cu plata împrumutului către compania de finanțare. Aș dori să știu în avans în ce mă bag și ce mi se întâmplă dacă nu plătesc împrumutul finanțatorului. S-ar putea să am probleme la început, poate să plătesc ratele puțin târziu, deoarece din fericire am părinții care mă ajută, dar aș fi în continuare recunoscător să am un răspuns dacă încetez să plătesc împrumutul financiar ce mi se întâmplă.

Mulțumesc.

Răspuns: Dacă nu plătesc un împrumut unei companii financiare, ce se întâmplă?

Bună ziua Radu, vă mulțumesc pentru că mi-ați scris și mulțumesc pentru complimente, sunt întotdeauna foarte binevenite.

Pentru început, vă spun că dacă ați plătit ratele întotdeauna corect este un factor pozitiv. Din păcate, însă, băncile și instituțiile financiare nu se dovedesc a fi foarte înțelegătoare în cazurile în care clienții sunt în dificultate. Vă spun acest lucru pentru a vă releva faptul că, daca ați plătit întotdeauna ratele de împrumut în mod corect, nu înseamnă ca veti fi in condiții de siguranță pentru viitor.

Pentru a vă oferi un exemplu, voi presupune că voi fi un client în situația dvs. Dacă plătesc un împrumut unei companii financiare întotdeauna corect și, la un moment dat, încep să plătesc unele rate cu zile de întârziere, consecințele ar fi destul de limitate, chiar dacă acestea ar fi în continuare legate de valoarea întârzierilor. În principiu, dacă plătesc un împrumut unei companii financiare în mod regulat, dar cu unele întârzieri, în general, maximul care se poate întâmpla este că compania financiară solicită plata dobânzii neplătite aferente ratei în cauză și acumulată pentru fiecare întârziere individuală. În mod evident, aceste dobânzi implicite trebuie incluse în contractul de împrumut.

Atâta timp cât, prin urmare, el a continuat să plătească împrumutul, chiar dacă cu unele întârzieri, el nu ar trebui să aibă probleme mari. Mă simt obligat să subliniez, totuși, că astfel de întârzieri ar putea cauza raportarea negativă în bazele de date de credit, cum ar fi Biroul de credit, deși nu cred că aceasta este problema ta actuală.

Dacă, în schimb, clientul nu plătește un împrumut financiar, adică, dacă nu se plătesc integral ratele, prima consecință ar fi pierderea beneficiului termenului, adică contractul nu ar fi valabil și financiar poate solicita returnarea întregii sume într-o singură tranșă, plus dobânda la întârzierea plăților. În mod evident, chiar și în acest caz, ar începe raportarea negativă în bazele de date privind creditele, deși aceasta ar fi o problemă minoră.

Ulterior, dacă nu plătesc un împrumut unei instituții financiare, aș putea suferi sechestrări de bunuri mobile, imobiliare, venituri etc. În mod evident, banca sau instituția financiară în cauză ar trebui să acționeze prin mijloace legale pentru a obține executarea silită, deoarece instituția de credit nu poate bloca în mod independent activele clientului.

Concluzie: dacă nu plătesc un împrumut unei instituții financiare, ce se întâmplă? Întârzierile Simple sunt situații destul de comune și nu grave, dar dacă nu plătesc un împrumut unei instituții financiare și împrumutul rămâne restant, situația se poate agrava progresiv până la consecințe destul de grave. În aceste cazuri, ceea ce se poate face este să încercăm să ajungem la un acord cu instituția de credit, dacă este posibil, pentru a programa returnarea datoriei.

Sper că te-am ajutat.

Imprumut-personal.com